We sluiten geen compromis over veiligheid en kwaliteit van het vlees

Omdat we zelf dagelijks investeren in veilig en kwaliteitsvol vlees van bij ons, staan we volledig achter de campagne ‘Vlees van hier? Met plezier!’ van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM).

Ons vlees is veilig

Ons vlees is veilig omdat het afkomstig is van kwekers uit de regio, die zichzelf strenge normen opleggen. Het vlees dat op uw bord terechtkomt, is bovendien gegarandeerd gecontroleerd. Via het traceerbaarheidssysteem kan iedereen precies nagaan waar elk stukje vlees vandaan komt.

Ons vlees is voedzaam

Ons vlees is ook voedzaam omdat het de bron is van belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, B-vitaminen (B1, B3, B6 en vooral ook B12) en de mineralen ijzer en zink. Vlees maakt samen met vis, eieren en vervangproducten deel uit van een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Ons vlees is verantwoord

Ons vlees is bovendien verantwoord omdat onze kwekers net als wij inspanningen leveren op gebied van dierenwelzijn en het beschermen van het milieu. We zetten ons op die manier in voor een duurzame veehouderij en vleesproductie.

Als je vlees aankoopt dat hier geproduceerd werd, ondersteun je niet alleen de lokale economie, je vermijdt ook dat vlees onnodige voedselkilometers moet afleggen vooral we het kunnen opeten. Dat is goed nieuws voor het milieu en de dieren. Ook op het vlak van het productieproces, dierenwelzijn en de werkomstandigheden stelt België hoge wettelijke eisen.

We beantwoorden graag je vragen over de maatregelen die we treffen inzake voedselveiligheid en kwaliteit.

Contacteer ons »

webdesign Flockdesign Ronse