Een slachthuis, dicht bij de kweker en dicht bij de consument

Matanza slacht runderen en kalveren op een diervriendelijke en hygiënische manier. Op maandag en vrijdag slachten we runderen en kalveren die we voor eigen rekening verder verwerken. De dieren worden door Steven geselecteerd en komen enkel van landbouwers uit de streek. We beperken daarmee de duur van het transport tot het minimum en houden de productieketen tussen het kweken en de consumptie zo kort mogelijk.

Vrouwelijke runderen zijn smaakvoller

Grote industriële slachthuizen slachten uitsluitend mannelijke runderen. Omdat ze veel uniformer zijn wat het gewicht en de morfologie betreft, worden ze steevast op 24 maanden geslacht en zijn ze gemakkelijker te verwerken. Het nadeel is echter dat ze minder vet bevatten en dus ook minder smaakvol zijn.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook vrouwelijke runderen te slachten. Het vergt meer kennis om te weten wanneer ze best geslacht worden en de verwerking in de uitsnijderij gaat minder snel. Het eindproduct is echter veel smakelijker.

Slachten voor particulieren, slagers of groothandelaars

Particulieren, slagers of groothandelaars kunnen bij ons terecht om dieren te laten slachten die ze zelf hebben gekweekt. Op aanvraag slachten we ook schapen, geiten en eenhoevigen.

Door de kleinschaligheid van ons bedrijf is het mogelijk om je dieren tijdens het slacht- en verwerkingsproces op de voet te volgen. We hanteren bovendien geen vaste afhaaldata en houden koelruimte ter beschikking om vlees te laten rijpen.

Maak een afspraak »

We slachten ook halal

Een deel van onze dieren wordt halal geslacht, volgens de bepalingen in de sharia. We werken daarvoor samen met de moskee van Ronse die ons een gemachtigd offeraar aanlevert. De dieren die op Islamitische wijze worden geslacht, worden in onze eigen halalslagerij Boucherie Oued Amlil of in andere halalslagerijen verkocht. We leveren ook halalvlees aan de Parijse vroegmarkt.

Contacteer ons voor meer informatie »

webdesign Flockdesign Ronse